Luuk Lenders - muzikale duizendpoot

Jeroen Rood

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, accordeon, voetenpercussie, mini-mondharmonica, pingpongballen en zelfgemaakte instrumenten. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Zijn concerten zijn avontuurlijk en virtuoos, ontroerend en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht. Als verzamelaar van fluiten heeft hij van alles te fluiten en te vertellen. De Arabische herdersfluit ruist als een woestijnwind, de Ierse whistle zingt als een nachtegaal en de Zweedse boventoonfluit rockt als een Elvis.

Luuk heeft samengewerkt met nationale en internationale artiesten, waaronder The Dubliners, De Keltische Hobbits en folkband Bezwaren Fanfare, en ook met mensen uit de theater-, dans- en studiowereld. Momenteel speelt Luuk op grote en kleine podia met zijn enthousiastmakende solo-show.

Een prachtige mix van volksmuziek uit o.a. Ierland, de Balkan en Nederland, gecombineerd met eigen composities, improvisaties en verrassende acts.

Een magische ervaring voor jong en oud!

Met zijn bonte instrumentenverzameling reisde Luuk zoal naar:
Festival Oerol (Terschelling) * de Stadsschouwburg (Utrecht) * de Kasteeltuinen (Arcen) * Paradiso (Amsterdam) * Kasteel Doornenburg (Doornenburg) * Het Bijensymposium (Maastricht) * Folkpodium (Zeist) * De Internationale Kunstroute (Holthees) * Rathbaunhotel (Lisdoonvarna, IE) * Flamenco Bar 'La Pita Flamenca' (SP) * Franse Gasterij de Lieve Hemel (Sevenum) * Festival Elfia (Arcen en Haarzuilens) * Aardbeienland (Horst) *

...en wie weet binnenkort ook op jouw evenement!

Klik hier om contact op te nemen met Luuk!
Persfoto's

Onderstaande foto's zijn vrij te gebruiken en te downloaden in groot formaat (klik voor vergroting). Vermeld wel altijd de naam van de fotograaf. Dankjewel!

Voor promotieteksten, klik hier.

Margriet Cloudt
Fototeam Kenm
Leon Lenders
Gijs Jacobs
Roeleke Schepers
Fototeam Kenm
Leon Lenders
Lisanne KoopmansLuuk is leuk. En speelt bovendien hemels fluit en andere instrumenten.
Ken je dat Lord of the Rings gevoel, dat de muziek je zo meeneemt dat je het idee hebt ín de film zelf te zitten…?
Dat, en dan nog beter. Luuk verrijkt met zijn aanwezigheid en geweldige muzikaliteit!
~ Tineke Blok (zangeres, musical-ster)

Een muzikale kunstenaar als Luuk hebben wij niet eerder in “Podium 107.1″ gehoord: een prachtige mix van Ierse en Slavische klanken, met volledig akoestische instrumenten.
~ Maarten Verduyn (radiopresentator)

Vanmiddag: een intens en zeer speciaal tuinconcert van Theater Bij de Steef on tour. Veel dank aan Luuk Lenders die de tuin op een nieuwe manier tot leven speelde!
~ Jitka Demoed (concertprogrammeur, Utrecht)

De muzikale omlijsting van het Natuurlijk Gezond Festival was geweldig voor jong en oud. We hebben van je genoten! We ‘fluiten’ je bij deze terug! ‘We want you back!’
~ Anita Goumans (organisator Natuurlijk Gezond Festival)
Lord of the Dance
(werftheater Utrecht)

Hava Nagila Hava
(huiskamerconcert Meerlo)

Bellendans
(theater de KOM Nieuwegein)


1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Kasteel Nieuwenhoven, BE
Theater de Kom Nieuwegein
t Helder Overloon
Natuurlijk Gezond Festival Broekhuizen
Kunstfestival Watdajel Utrecht
Engelse tuin VenrayWil je Luuk graag boeken voor je theater, festival, evenement of feest?
Klik hier om contact op te nemen met Luuk!