BoekenKapitaalfout

Dichter op Oerol

KAPITAALFOUT - 15 dichters - Proces-verbaal

Poëzieweek januari 2018 - Gisteravond werd de dichtbundel 'Kapitaalfout' officieel gelanceerd in de Paraplufabriek in Nijmegen! Een bloemlezing, gepubliceerd door Proces-Verbaal, waaraan 15 uiteenlopende dichters uit alle windstreken hebben bijgedragen. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Angela Verkuijlen Nachtburgemeester van Nijmegen (bestaan er nachtburgemeesters ja?) en daarna kon het poëtische dak eraf!

KAPITAALFOUT: Kapitaalfout toont vanuit vijftien dichters een tijdgeest. Vlijmscherp, tragikomisch en niet wars van realisme. Kapitaalfout is een bloemlezing voor iedereen die de wereld een beetje beter wil begrijpen. Echter, garantie kan niet worden gegeven.

De dichters: BoterBoter, Cntjeh, Tannie van Eck, Roel d'Hooghe, Marijn Sterre Huijers, Luuk Lenders, Jelmer Esmyn van Lenteren, Gerard van de Lindeboom, Mara Linnemann, Jasper Serraris, Jeroen Siep, Zita Smit, Maurits Verhoef, Eric Weterings en Wiebke Zander.

OEROL: Een te gekke ervaring om samen met de dichters van Proces-Verbaal rond te trekken en op te treden op festival Oerol Terschelling! We speelden op straten en pleinen, met als mooie afsluiter op het podium in Westerkeyn. Vier dagen, negen voorstellingen, drie fluiten, twee drumcomputers, een paar pingpongballetjes, een directeur, vijf dichters, een tandem, een pop-up-podium op wielen en één kopje perensoep. Graag tot weerziens!

Luuk leest voor uit eigen werk op OEROL
OMA

Prentenboek OMA

In 2016 schreef en tekende ik het prentenboek "OMAATJE" in opdracht voor Projectbureau Ooijen~Wanssum. OMA (afkorting van Oude MaasArm) vertelt over de overstromingen die ze heeft meegemaakt, over het leven aan de Maas en over plannen voor de toekomst.

Op 5 oktober 2016 werden de boeken officieel overhandigd door OMA (net echt!), die met een graafmachine en het team van Ooijen~Wanssum de basisscholen aandeed. Wegens het enthousiasme van de kinderen, ouders en leerkrachten is er een tweede druk verschenen. Deze tweede druk is gemaakt voor iedereen die interesse heeft.

OMA
Hendrick

Hendrick

~ Achter de Wolken schijnt de Storm ~

In 2007 bracht ik mijn eerste boek uit: Hendrick – Achter de wolken schijnt de storm. Het boek bevat 16 verhalen, 32 gedichten en illustraties.

Hendrick