Studio Moskou, Utrecht

Studiomuzikant

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, accordeon, shruti box, percussie, mondharmonica, badeendjes en nog veel meer. Naast het geven van concerten komt Luuk ook regelmatig in een muziek- of tv-studio terecht. Zijn veelzijdig instrumentarium en talent om mooi in te spelen op wat er nodig is, maakt dat hij door allerlei artiesten en projecten gevraagd wordt.

Wil je graag een magisch fluitje als toevoeging op je eigen album? Of een swingende of juist heel ingetogen accordeonsolo? Een leuke solo met varkentjes, badeendjes of pingpongballen is ook geen probleem! Nieuwsgierig? Neem gerust contact met me op voor meer informatie. Hieronder geef ik graag een korte impressie van enkele studio-opdrachten en ervaringen.

cd-projecten

Luuk heeft bijdrages geleverd aan albums in uiteenlopende stijlen, van Ierse folk tot fado, van blues tot reggae, en van Indiase kirtanliederen tot aardbeiensprookjes. Voor een compleet overzicht kun je mijn discografie bekijken.

Gastfluitist bij het debuutalbum van Utrechtse Kirtanband 'KirtanBliss'.
Videofragment: Tammo Heikens, Studio 108. “In de aanloop naar de verjaardag van Ganesha volgende week donderdag, vandaag alvast een spetterende tin whistle solo van Luuk opgenomen. Wat een vreugdevolle klanken in de studio! Daar gaat Ganesha vast en zeker van dansen!” ~ Tammo Heikens.

Een improvisatie met twee varkentjes, live in studio Moskou, Utrecht.
Foto: Silvia Vermeulen.

project Aardbeienland

~ Muziek voor het Aardbeienland! Vanaf april 2020 te horen! ~

Speciaal voor de heropening van het Noord-Limburgse themapark Het Aardbeienland heb ik muziek gecomponeerd, geïmproviseerd en opgenomen in Studio Moskou te Utrecht. Vanaf april, als de deuren van het park weer openzwaaien, zullen deze mooie klanken door de vier tunnels van het Aardbeienland gaan zwieren! De sprookjesgang, de Aardbeiendroom, het Aardbeiengeluk en de Elfjes- en Insectentunnel. Elke tunnel heeft zijn eigen muziek. Luister hier alvast een korte impressie! Zie je de kabouters en elfjes al dansen tussen de aardbeien?

Dank aan: Silvia Vermeulen van studio Moskou te Utrecht voor het deskundige opname-, mix- en masteringproces. Aan gastmuzikanten Iris Schram (harp) en Roosmarijn Tuenter (zang, alt viool) voor hun mooie muzikale inbreng. Aan Peter Lenders, Maykel Claasens, Jetty Alards, stichting Joutou, Stichting Berry Promotions en nog veel meer helpende handen en voeten: allemaal mensen die met veel enthousiasme het park weer nieuw leven inblazen en zorgen dat het Aardbeienland mag voortbestaan. En tot slot aan Hay Soberjé, wiens passie voor aardbeien uiteindelijk is uitgegroeid tot dit prachtige park.


Wil je ook een fluitende nachtegaal of bruisende accordeon op je album? Klik hier om contact op te nemen met Luuk!

Luuk Lenders, een veelbelovende, jonge artiest. Hij voelt de muziek perfect aan!
~ Paluda Records, Horst

Goeie muzikant en lekker crazy!
~ Silvia Vermeulen (Studio Moskou, Utrecht)

Hey Luuk, ik hoor net voor het eerst jouw solo’s op het Ganeshalied. Wow wat fantastisch, het tilt het echt even nog naar een hoger plan.
Heel veel dank voor jouw talent en inzet op onze CD!!!
~ Hugo Tielen (zanger van KirtanBliss)