Luuk Lenders

Met plezier kan ik jullie vertellen dat mijn soloalbum Luuk Lenders – Bosduif nu verkrijgbaar is!!!

Maak €12 over naar bankrekeningnummer (IBAN) NL72 RABO 0305 7460 57 t.n.v L.H.L.W Lenders en je krijgt de cd z.s.m thuis gestuurd! Vermeld bij het overmaken je naam en postadres. 

In de zomer van 2017 ben ik samen met Yeppe van Kesteren de studio ingevlogen om te werken aan mijn nieuwe album Bosduif! Terwijl de duiven op het dak lagen te puffen van de hitte, schalden de vele soorten fluiten, accordeon, trommels en badeendjes door de studio! Bosduif bevat 10 nummers met elk een eigen verhaal. Een ode aan de bijen, een feest in het Balkanbos en een eigen interpretatie van het Ierse “Cil Chais” zijn hier enkele voorbeelden van. Laat je betoveren door deze klankwerelden, bosduif wijst je graag de weg! 

 

Luuk Lenders_Bosduif_cd-hoes_voorkant


Luuk Lenders – Bosduif 

1Het Balkanbos / 5.09 (L. Lenders)
2 Ocarina Tune II / Dubbelsprookje + badeendsolo / 6.40 (L.Lenders)
3 Pingpongpolka / 2.03 (L. Lenders)
4 ? Cil Chais / 3.49 (trad.)
5 Chinese Fluit Ceremonie / 6.14 (L. Lenders)
6 Alien Western Beat / 5.00 (L. Lenders)
7 Het Bijenlied / Het Takkenlied / 6.18 (L. Lenders)
8 De Schotse Zeeman en de Kraai / 4.12 (L. Lenders)
9 De Arabische Herder / De Ierse Herder / The Quaker’s Wife / 11.42 (L. Lenders / L. Lenders / trad.)
10 De Dronken Bij / 1.35 (L. Lenders)

 

Luuk Lenders: accordeon, tin whistles, low whistles, ocarina’s, dubbelfluit, boventoonfluit, Arabische herdersfluit, hulusi, windfluit, schuiffluiten, fluitketel, kazoo, Vlaamse doedelzak, mondharmonica, mondharp, shruti box, piano, drones, angklung, kalimba, donderbus, koshi, tingsha bellen, voettamboerijn, vogelpop, badeend, PLONS!, pingpongbatje met balletje, fietstoeter, spoons, autoclaxon, sjamanendrum, kickdrum, handen en voeten, tapschoentjes, schudei, schelpen, Japanse gong, Marokkaans dienblad, klankschaal, messen en vorken, bierglazen, stalen kast, telefoon, grasmaaier, douchekop, prullenbakdeksel, kruk, kettingen, scheerapparaat, stemexpressie & artwork / Yeppe van Kesteren: basgitaar, aliengesprek, zingende zaag (no. 6), omgevingsgeluiden, mixen & masteren

 

Anderen over Bosduif: 

 

“Muzikant Luuk Lenders uit Meerlo lanceerde onlangs zijn nieuwe album ‘Bosduif’. Een bijzonder album, dat naast de doorsnee instrumenten ook geluiden bevat van onder andere een badeend, bierglazen, drones, een douchekop en een grasmaaier. Dat het een album is voor de doorsnee muziekluisteraar, is dan ook moeilijk te verdedigen. Creatief en onderscheidend is de muziek van Lenders des te meer. En een album dat getuigt van verbluffende muzikaliteit.” ~ Horst aan de Maas

?
 

“Onlangs heeft Luuk Lenders, multi-instrumentalist en fluitenkunstenaar, het solo-album Bosduif uitgebracht en onder grote belangstelling gepresenteerd bij zijn ouders in de woonkamer van Meerlo. Meteen daarna gaf hij een concert in werftheater de Witte Lely in Utrecht. Beide concerten werden druk bezocht en het publiek was laaiend enthousiast. ~ Peel en Maas Venray 

?

 

“Als je eens thuis zit en denkt, phoa het is regenweer, en je zet dan deze plaat op, ik zweer het je… dan gaat de zon écht weer schijnen!!!” ~ Rob Geeraedts (Zeeland)

?

 

“Prachtige, vrolijke muziek vol verrassingen. Ik blijf hem draaien en hij wordt steeds mooier!” ~ Rikie Tonino (Limburg)

 
?

 

“We just received Luuks personal album in Mt Shasta, California, on Telosian Community which is so vibrant creative and infused with elemental energies. All feeling inspired and reenergised with Celtic Sounds. ?Thank you Luuk Lenders for sharing your gifts with us!” ??????~ Helena Serafina (California)